Kostråd hit och dit

Vem ska man tro på, tro på, tro på när..... Det är inte konstigt att vi människor blir helt ambivalenta med tanke på vilka rön vi läser om i tidningen angående hur kosten påverkar vår hälsa. Nyss debatterade en av lasarettets överläkare i Norran om att det är lchf som sabbat våra kolesterolvärden, medans allt fler rön och studier pekar på att det är socker, e-nummer och transfetter som skapar en inflammation i blodkärlen vilket på sikt leder till hjärtkärlsjukdom.

Vem ska man tro på?

Vi snackade om detta idag, jag och några finingar. Vi kom fram till att man kommer långt om man äter enligt tallriksmodellen, motionerar ordentligt och håller nere intaget av synligt socker. (Och så tryckte vi en kaka, haha)

Men frågar ni mig - jag tror inte fett i sig är farligt, men det är klart, har man aterosklerotiska kärl pga extremt sockerintag så är fett på det inte framgångsreceptet!

Svaret på debatten kommer mest troligt den som lever få se /B


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0