Inskolning

Idag har vi varit på introduktionsträff på babysimmet. Tyra ska lära sig crawla och dyka på djupa imorgon hade vi tänkt. Hon fick testa ut ett par rosaprickiga, stekheta badbrallor och även stifta bekantskap med söta bäbisar och desto mer underliga föräldrar. Tänk att dom finns lite varstans, hajkons.

/B



Fredag

Känslan av att sjunka ner i soffan när hela huset doftar skurmedel & ytorna skiner är svårslagen! I ugnen ligger sconesen och gräddas och i spjälsängen ligger skruttet och sover sött. Egentid för föräldrarna kan man då tänka, men ikväll piffas det hejvilt i förrådet som håller på förvandlas till Huss mancave.

Det är mycket på gång nu. En stor, FANTASTISKT kul grej, håller på att styras ihop och vi är tre äckligt förväntansfulla och taggade brudar som längtar som stryk! Dessutom har jag en lista på inte mindre än 19 st "småprojekt" som väntar på att bli klara. Den innefattar allt från att sy nya gardinkappor i köket till att måla pallkragar. Och däremellan gräs-så:ning och iordningställa Tyras alldeles egna rum. Ja, och så femton saker till, minst! Men det är så fantastiskt kul. Igårkväll när jag var ute en sväng fick jag sådanna sjuka flashbacks från förra året då vi renoverade för fullt i huset och sedermera flyttade hit. Ett år har snart passerat. Galet!

/B


Då var det måndag för min del

Finns så många roliga saker som händer i helgen som jag skulle vilja göra men det blir i ställlet att spendera 40 timmar på jobbet!!

Inte alls avis på alla som får vara lediga :/

/Regina

Jag blir helt lycklig i hela huvudet!


Aug. 28, 2013


Håller tummarna, hårt!

Tyra Tyrann tyckte att det var tokball att vakna 05.07 i morse. Men vad gör det när man är en solstråle? Efter mat i magen och torrt i byxan så somnade hon om till hennes trötta mammas stora lycka! ;)

Nu håller vi tummarna för syster med familjs byggmöte med försäkringsbolag och snickarna som hålls i eftermiddag. De som kan rädda dem i denna sörja är att allt orsakats av en vattenskada, för då blir det hela en försäkringsfråga. Känns ju sjukt att hålla tummarna för något sånt, men i det här fallet skulle det kunna va det bästa som skulle kunna hända.

en taggad brud i morse!

 

/B


Morgonmys på Nordanå

//Regina

Lär mig trolla, någon!

Ibland önskar jag att jag kunde trolla. Trolla bort allt hemskt. Kan liksom inte förstå meningen med allt, men jag vet, tyvärr av erfarenhet, att man kommer ur allt starkare.

Min syster och hennes man har nyligen fått veta att deras hus mest troligt drabbats av hussvamp. De lever just nu i ovisshet och har ingen aning om varken omfattning eller utgång. I värsta fall tvingas de riva (läs: bränna ner allt och gräva ett fett hål i marken så att svampen försvinner) huset, utan att få ut en endaste krona från den dyra villaförsäkring de betalar, då de nyss fått veta att sådana här angrepp inte täcks av försäkring, såvida de inte orsakats av vattenskada.

I nästan en veckas tid efter upptäckten försökte de nå försäkringsbolaget som mötte det hela med förhalande och nonchalans. Men betalningen ska in i tid, annars blir det ett jävla liv!

Imorgon får de veta vad som händer. I skrivande stund är byggbolaget där och river för allt de förmår.

Mitt hjärta värker av empati. Det är visserligen "bara materiella ting" men i det här faller känns det inte så bara. Känner också att jag brinner av för att man hela tiden ska behöva strida för ALLT. Och en försäkring ska väl om NÅT täcka sådana här oförutsedda, stora saker?

/B


Me and my bridesmaids

Hittade ett gammalt kort från 2008 då vi var ute och shoppade, lite roligt att jag står där med en vit klänning!

Jag är ju en sådan person som tror att allt happends for a reason (lät inget bra på svenska)
Så nånstans långt där bak i tiden var detta kanske redan bestämt !? :)

/R





Vem tar hand om dig när du blir sjuk? Inte ditt jobb iallafall.

Jag känner att jag blir mer och mer irri över hur stor del av sitt liv man egentligen lägger ner på att arbeta. Slita och släpa för någon annan som tjänar stora pengar på en. Själv får man en ynka del av allt så att man har råd att betala sin hyra och sina räkningar. Kan inte låta bli att förundras över hur folk hade det förr. För det mesta helt självförsörjande då man hade lagådugård, jagade, fiskade, arbetade i skogen osv. Visserligen ett fysiskt tugnt liv att leva det med, men ändå. Innan det är dags för en själv att gå i pension har dem antagligen höjt pensionsåldern till 85. Och överallt präntas alla in att man SKA jobba, till varje pris. "Skulle jag vinna 25 tusen i månaden i 25 år skulle jag lätt fortsätta att jobba litegrann, mest för den sociala biten". Seriöst?! Det finns väl andra, MYCKET trevligare saker att sysselsätta sig med? Vara med familj, vänner, utveckla en ny hobby, utöva en gammal, träna och resa. 
 
Visserligen ÄLSKAR jag mitt jobb, men det är långt i från alla som gör det. Om man står inför det dilemmat så kan man väl lika gärna arbeta idellt i stället med något man älskar?
 
Det är på TOK för många som misstrivs med sina jobb tror jag, men har inte ekonomiska förutsättningar för att kunna göra något åt det, för vem ska under tiden betala ens hyror och räkningar?
 
Nä, nu njuter jag vidare av att vara hemma med mitt lilla gryn. Jag är tacksam för varje dag! 
 
 
/B
 

Nu ryker håret

Vill gråta en skvätt för jag trivs så sjukt bra i långt hår, men för att jag ska kunna ha det så måste det vara av den oäkta sorten och då kommer man så småningom till den dag då håret inte riktigt är så fräscht långre och just i detta nu är den dagen här! :(

/R




Utekväll & dunkadunka

Efter killarnas sista match igår, som slutade 21.30, fick jag och Regina för oss att gå ut och träffa några snygga tjejer som vi visste var ute. Vi tänkte att Verandan var ett säkert kort och entrade stället (svar: ja! Vi visade leg). Utan tvekan var vi fett yngst på stället, bortsett från farfar. Vi letade efter de snygga tjejerna utan någon större framgång. Satte oss vid ett bord och försökte knäcka den nya sociala fest-koden utan att egentligen lyckas där heller. Vi tänkte ge dansgolvet en chans, men blev stående tio meter ifrån, skattande och iakttagande. En gammal gubbe till dj spelade blipblop-låtar och alla hoppade i takt (och otakt) till musiken. Vi insåg att det inte var läge att önska Linda Bengtzing och lämnade stället mätta på intryck. Det är bara att inse; vi är inte drottningarna av dansgolvet längre. Och vet ni vad? Jag sörjer inte det minsta :)

 

Blev ändå en sjukt mysig kväll med min andra kvinnohälft. Deeptalk är fett underskattat!



/B


Håll tummarna

Tjuvdricka lite alkohol på eddahallen i går kväll kändes lite så där lagomt busigt, vart seger för killarna och vi toppad

e promillehalten precis till matchens slut för en night on the town!!

Riktigt trevlig kväll, nu blir det att hålla tummarna och hoppas att TBS vinner mot Luleå så att killarna får spela final!

/R







Nu är det igång

Första bandymatchen för säsongen är avklarad. Inte för mig då, men för herrlaget. Shit vad kul alltså! Tyra verkade tokdigga det också, så detta blir en kul säsong känner jag!

Dags att lägga sig snart, och peppa för morgondagen! All day long på edda!

Puss/B


Godmorgon

Gick sådär med sömnen, men whatever, nu är det fredag och jag laddar upp för en riktigt spännande match på Edda!

Trevlig helg!! /R




Snart helg...

25 min kvar till en efterlängtad helg!! I dag hoppas jag på lite sömn.
 
/R

En vecka från helvetet

Skulle vilja sova nån timme per dygn, leka med barnen, äta middag utan att samtidigt göra 1000 andra saker, hinna duscha, kanske städa bombnedslaget till hus eller rent av bara sätta sig ner i soffan en stund!

Och hur mycket man än försöker få saker gjort... för alla andra för den delen så blir det ändå bara fel!!

Skjut mig....


/ R


Aug. 22, 2013


Nya utemöbler, part ||

Jag och Huss vek oss dubbel av skratt igår när vi skulle sova. Gårdagen var verkligen helt sjuk, haha!

Efter mycket vånda, fniss och magont så återställdes "våra" nya utemöbler, liksom all plantering. Men tror ni inte att nån smög hit sent i går kväll och "gjorde fint" igen!

Dörrarna är låsta och Tyra sover inne idag, hahaha.

/B


Ps:

Min facebook är också ett minne blott. Så skönt!

/B


Vet inte om jag ska kissa ner mig av skratt eller gråta mig till sömns

Denna dag alltså. Jag saknar ord. Av flera anledningar känns det inte rätt att lämna ut allt här då jag inte vet vilka som läser, men denna dag ska jag då för evigt minnas. Dagen då en i närområdet gick insane. Dagen då våran gård fylldes med allt från stubbar, blomsterarrangemang till soffgrupper och bord.

Så nu sitter jag här i en launge-grupp på altanen som inte är vår och funderar här fan vi ska kunna kånka tillbaka allt?

/B


Då var det gjort

facebook är inaktiverat och appen raderad!
6 år av en liten dokumentbank över mitt liv är borta!

Känns riktigt skönt, men vi får väl se om man blir bortglömd nu eller? :)


Mys före rent hys


Efter gårdagens utlopp om hur opretto jag var, så tänkte jag idag ta tag i skiten. Inte att köpa designgrejor för fem papp, utan att dammsuga.


Men nu blev jag sittande här med en sovande bäbis i min famn. Tänkte för ett tag att jag skulle lägga ifrån mig henne och få någonting uträttat. Men jag sitter kvar. Om nån månad kommer hon inte vilja ligga i min famn längre, och då kommer jag ångra att jag dammsög i stället.

Men jag hade maten på bordet idag iallfall! ;)

/B


Hur gjorde man nu detta igen?

Har suttit och försökt logga in på denna blogg i en kvart, inser att det är allt för länge sedan!
Är glad att Bea dragit i gång denna sida igen, ska se om jag klarar av att ha samma tempo som henne!?
Förhoppningsvis så ska jag klara det, för här har ni en dam som tänkt lägga ner facebook.
Den tar upp alldeles för mycket tid av ens liv, värdefull tid som man kan lägga på så mycket annat.
Så direkt all cirkus runt innebandyn är avslutad så ska jag klicka på inaktivera, längtar nästan lite :D
På återseende allihopa!
 
//Regina

Sprattelfisen i sängen bredvid

Jag tror Tyra är i nån extrem utvecklingsfas nu. Hon har alltid sovit hela nätterna, och nu sover hon i regel från 20.30 till framemot 08 ungefär. Men nu sedan en vecka tillbaka sover hon så grymt oroligt. Smågnyr och gnäller i sömnen, snurrar, vrider och vänder. Hon vaknar sällan själv, men håller dock sin mamma vaken.

Någon som varit med om samma?
Jag hoppas det vänder snart...

/B


What really mathers

Man blir alldeles matt av att surfa runt på sociala medier. Överallt försöker den ena efter den andra överträffa den andra vad gäller prestationer, materiella saker och relationer, med kommentarer som "åååh, vad du är duktig, fin, har fina grejer" som belöning.

Inte nog med att man ska hinna med sig själv, du bör även träna 5 ggr/veckan, ha kliniskt rent hemma, hinna med din hobby, jobba, träffa vännerna, shoppa för tio lök i månaden, hinna med barnens aktiviteter, sköta om barnen, få kvalitetstid med din andra hälft, vara en underbar mamma, laga nyttig och näringsrik mat, se snygg och respektabel ut, följa modetrender, ha ett fint hus med flådig inredning som gärna är dyr och av de hetaste märkerna.

Man blir ju smått matt! Jag är glad att jag är frisk, lycklig och har en underbar familj. I övrigt har jag för dagen dammråttor i hörnen, skitiga fönster, insett att jag har alldeles för lite pengar på kontot, flottigt hår, vräkt ett skrov, legat i soffan och myst med mina tre hela dagen samt spenderat hela dagen i mjukisdress.

Det är inte konstigt, tänker jag, att folk mår dåligt och har prestationsångest. Därför shoppar vi lite till, och postar ännu ett prettoinlägg på nätet.

/B


Lördag

Alla är ute och roar sig, mannen (känns fortfarande sjukt att skriva det) & bästa vännerna. Själv ligger jag i sängen, känner mig ensam, ser på SVT-repriser och lyssnar på bebisen som sover ömsom sött & ömsom oroligt i bädden bredvid.

Det slår mig gång på gång hur mycket livet har förändrats. Hur mycket annars allt är nu. Att jag inte längre bara har mig själv att se efter, utan även ett till litet liv att alltid ta ansvar för. Att jag inte längre bara kan göra som jag vill. Att jag inte längre kan sätta mina intressen först. Nu kommer man själv plötsligt i sista rummet. Jaget är bortprioriterat, just nu i alla fall.

/B



#aldrigvila #girlswithmuscles

Mina stackars lår är mer döda än levande. Hur fasiken kan man ha sån sjuk träningsvärk av att löpa 4 km och köra lite lätt fys sen? Jo, svaret stavas; s å_g å r_d e t_o m_ m a n_i n t e_r ö r_s i g_e t t_s k i t_p å_ t i o_m å n a d e r ! Idag blev det dryga fem km i löparspåret och kilometertiden hade förbättrats med nästan en halvminut sen i förrgår, och det mina vänner säger inte ett skit, för sämre kilometertid får man ändå leta efter.
 
Jag funderar att göra om denna blogg till en fitnessblogg. Jag ska hashtagga alla inlägg med minst 20 träningstaggar och sen så ska jag lägga upp bilder på min #smalakropp och mina proteinshakes. Jag ska köpa mig ett snordyrt gymkort på 360 enbart för att kunna stå i speglarna och fota mig bland maskinerna. Och så ska jag göra squats! Sjuuuuka mängder squats! 5000 om dan, minst! Det här mina vänner, det kommer att bli succé!
 
/B
 
 

Vakna kroppen, vakna!

Att vara gravid var sjukt mysigt. Att se magen, med det lilla livet i, växa och utvecklas, och att känna de små frisparkarna och inläggen var helt underbart. Förlossningen var sjukt smärtsam, men samtidigt helt magisk. Jag fascineras över människokroppen och dess förmåga att greja alla saker. Vilka jäkla urkrafter som finns i den! Så ut kom hon, vårat lilla underbara liv.

Men nu alltså, vad sysslar kroppsatan med? Jag tappar hår värre än en golden retriver som ska växla mellan vinter-och sommarpäls. Och stubben som äntrat hårfästet! Allvarligt! Den har skapat en stubb-lugg som skulle få vilken person som helst, som avgudar axelvaddar och åttiotalet i allmänhet, grön av avund.

Igår gjorde jag mitt första seriösa försök till löptur, och nog tog jag mig runt, men muskeljävlarna i benen satt och käkade mjukglass i bersan medans jag försökte vara duktig. Idag kan jag nästan inte gå. Man kan väl jämföra det med att mina lårmuskler verkar ha en sjuk hangover. Imorgon ska jag daska liv i dem igen. Nu ska min jäkla kropp få bevisa hur underbar & fantastisk den är! Gör mig bara vältränad. Typ igår!

/B


Time flies

Tiden går för fort! De ljusa sommarnätterna är sedan länge ett minne blott och jag undrar varje dag varför sommaren än så kort och vintern så lång... Huss har sin sista semesterdag idag och jag har ångest åt honom. Det har varit så skönt att vara lediga tillsammans. Vi har njutit varje dag av lugnet, av ledigheten och av tillvaron.

Men sommaren är inte över - än. Och hösten är ju faktiskt riktigt vacker. Att sitta uppkrupen i soffan med en filt över benen till skenet av tända ljus går inte av för hackor det heller. Alla tider har sin charm och man ska vara tacksam för varje dag som man får vara en del av allt. Amen.

/B


Jag vill:

- ...ha ett par paartybrallor som jag kan dansa till "you can't touch this" med!!! (läs: ett par stormönstrade byxor i svart & vitt i haremsmodell)
- ...få tillbaka min vanliga kropp (men tydligen verkar man ska måsta lägga manken till..)
- ...att sommaren ska stanna för evigt. Eller nån extra månad iallafall.
- ...koka sylt av de ca 2 liter hallonen jag plockade i afton.
- ...lägga ut bilder som inte har något med texten att göra.

/B



Minnen

Jag har många gånger undrat och tänkt på vad som var mitt första minne. När började man egentligen minnas saker? Det är svårt att skilja på om det verkligen är minnen man minns från när man var liten, eller om det är fantasier skapade av fotografier man sett eller saker man fått berättat för sig.

Jag minns med värme semestrarna till min fasters landsställe utanför Flen. Vi startade mitt i natten med bilen som vi omsorgsfullt packat kvällen innan. Mamma och pappa hade bäddat till mig i baksätet. Jag älskade att sova i bilen! Jag minns att jag tjatade om att vi skulle fara mitt i natten så jag skulle få sova så länge som möjligt i Volvons baksäte. Då och då vaknade jag till av trudelutten på radion; "Detta är EKO:t, klockan är kvart i fem" samtidigt som solen gått upp över myrarna och bländade mig i ansiktet. När jag vaknade på morgonen stod vi stilla på någon rastplats i mellansverige. Mamma hade gjort matsäck som vi fikade. Jag minns hur vi sedan fick sova på faster och farbrors inredda vind där det ibland fanns fladdermöss. Jag minns att jag fick åka farbror Alvars jordfräs och hur kul jag tyckte att det var. Jag minns doften i uthuset där den stod. Jag minns hur vi lyssnade på melodikrysset på lördagen och spelade boccia på deras grusgång. Jag var drygt fyra år gammal.

Jag minns när jag och mamma brukade åka till stan och hur roligt jag tyckte att det var. Jag åkte alltid gratis på bussen trots att jag fyllt sex år, då jag inte var längre än tre äpplen hög ungefär. Vi fikade alltid på caféet som fanns inne på vintergatan, bredvid mataffären. Jag tog apelsinjuice och wienerbröd. Jag minns hur mamma trampade snett i sina träskor utanför nuvarande Handelsbanken och hur mycket benvärk jag hade för att vi varit på så många affärer.

Jag minns resorna till mormor. Hennes röda lilla pulka som hon hade i klädkammaren. Jag fick alltid låna den och åka i backen utanför hennes hus.

Jag minns samtalen till tomten innan jul. Jag fick berätta för honom vad jag önskade mig och han skrockade och skrattade. Såhär i efterhand känns det dock mer troligt att det var pappa jag pratade med, men jag köpte det med hull och hår då.

Barndomsminnena värmer. Jag vill ge Tyra världens bästa barndom! Jag vill ge henne miljoner fina minnen som ska värma och glädja henne när hon sitter i en soffa om trettio år och tänker tillbaka.

/B



Life changes

Ibland kan det var lite intressant att gå tillbaka här i bloggen och läsa om vad man hade för sig den här tiden för precis ett år sedan.

I fjol kring denna tidpunkt skulle en brun kökslampa al'a folkhemmen på sjuttio-åttio-talet komma att flytta in i Reginas kök. Kommentarerna om denna lampas vara eller icke vara haglade hej vilt på bloggen och sällan har en sak på 35x95 cm fått så mycket uppmärksamhet i kommentatorsfältet. Loreenturnén rullade på för mig och Frida. Gig som bröllopsfester och personalfester avlöste varandra och sena nätter med kändisefterfester blev vardagsmat för de båda töserna. En gravid Bea fick även för första gången tissla, tassla och trixa med alkoholfria drycker på fest då Regina bjöd in till storbaluns med fintjejer i pensionärskuvösen på midsommarstigen. Det höll dock inte på att bli någon fest, då dåvarande fröken Berg hade ådragit sig bröst femtio storlekar större än vanligt och därav fått problem med valet av klänning. Gravhormoner och illasittande kläder är ICKET en perfekt kombo!

I bakgrunden av allt detta levde vi i ett kaos på getberget. Våra ägodelar höll på att flyttas från skåparna och ner i kartonger. Huset skulle bli vårt om en månad och vi längtade som galningar.

I år vid den här tidpunkten vankas grillning med bästa vännerna. Dörren till vår altan står på vid gavel och solen låter sina stekheta strålar bränna oss på axlarna när vi kämpar och gräver om vår trädgård. En tjörmig bebis gör allt för att komma undan sin eftermiddagslur medans en testikellös Foppa sitter på tomtgränsen och suktar efter sin brud till granne.

Undra vad jag kommer att skriva i augusti -14?

/B


..och efter hundra år uppstigen igen från de döda..

..eller barnlediga, det är fritt att kalla det vad ni vill.
 
Hej iallafall! För er som inte känner mig så heter jag Bea. Beatrice Sundqvist. Jag är 29 år gammal och har inte det minsta åldersnoja. Jag har under åren läst mig till att allt mer forskning pekar på att den som firar flest födelsedagar även lever längst, så varför sörja? Sedan sist vi sågs så har jag fött ut en bebis på fyra kilo. Det var som alla säger; som att bajsa ut en vattenmelon, fast värre. Jag har även gift mig med mannen i mitt liv och på köpet fått hans efternamn. Vi tvistade en del om vilket namn vi skulle ta. Jag förespråkade och argumenterade länge och väl för Berg, och fick tillslut igenom förslaget "vi namngooglar och ser vilket som är ovanligast - det namnet tar vi". Jag tänkte i mitt stilla sinne att Berg vinner alla gånger om, men med siffrorna 19968-5832 fick jag se mig fett besegrad, och på skatteverkets anmälan om efternamn fick jag så snällt bokstavera Sundqvist med stora bokstäver.
 
Om vi ska tala om barnet då. Det där lilla livet som kom in i vårt liv som en virvelvind den där soliga morgonen i mars och gjorde att livet fick en helt ny mening. Detta lilla mirakel som får ens hjärta att värka av kärlek. Hur kan man ens älska något så litet, så mycket? Jag kan titta på henne i timmar och förundras över hur magisk en människa är. För det första så har en del av Huss kropp gjort något med min, som sedan klarat av att bära detta lilla foster som växt och utvecklats i min mage till en liten människa med små naglar och ögonfransar. Är det inte magi så säg! En liten ängel har landat i vårt hem och jag är så tacksam för varje minut, varje timma, varje dag som jag får vara en del av Tyras liv. Mina öron är även tacksamma för en paus då och då, helst nu när hon testar sin nya falsett till tonerna av Gullefjun och Begging med Anton Ewald.
 
Tyra är född. Berg är död. Sundqvist är född. Välkommen tillbaka till Bra Vibrationer!
 
 
 

RSS 2.0