Nu har vi jul här i vårt hus

Jag och Alex har äntligen piffat upp lite jul här hemma! 
Det blev så himla mysigt, julmusiken spelas i bakgrunden och jag kan inte annat än trivas! 
Som jag nämnt förut så är denna månad den absolut bästa på hela året!! 

/Regina 









Tisdag

Andra säsongen av Bron är till ända. Jag sörjer av två anledningar; 1/ att det är slut, 2/ att det slutade som det gjorde. Jag HATAR HATAR HAAATAR öppna slut! 

Annars då? Jag vill ha säsong 3 av Bron. Jag har syltat in mig i paradise hotel. Det är snart dags för fru Sundqvist att adventspynta. Tyra sover hela nätter. Jag ska jobba ikväll och är faktiskt rätt opepp på det. Min stubblugg har börjat stå rakt upp.

Kram /B

Jag vill bara berätta

Vi fick nog av att inte sova och inte ha en dotter som sov på nätterna. Inga kortsiktiga lösningar kommer någonsin lösa problemet! Vi valde därför att göra nåt åt saken och är nu inne på dygn fyra i Anna Wahlgrens kur "sova hela natten". Och vet ni vad; nu sover hon helnätter, och vi snackar inte fem, sju eller nio timmar i sträck, utan tolv! Utan tutte!

Detta är det bästa vi gjort på länge och det har varit så jäkla värt det med fyra lite mer ansträngande dagar. Nu börjar allt sätta sig. Allt går på räls. Tyra är en ännu större solstråle nu. Nöjd, tillfreds, full av aptit och framförallt - utvilad. 

Är ni nyfikna på hur kan ni läsa här: http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/lathunden-sova-hela-natten

Det är varken svårt eller speciellt ansträngande när allt satt sig. Den frukt vi får skörda efter denna plantering är värt allt trädgårdsarbete i världen!

Kram/B

Plötsligt händer det!!

Äntligen börjar det hända saker med  Millans hår, nu fattas det bara att det växer fram också, känns som om hockeyfrilla är lite 2012 :D 




Jagbrytersnartihop

Nu är jag så less på att få en, ibland på sin höjd kanske två, timmars sammanhängande sömn.. Sedan två månader tillbak har lillstrumpan börjat sova mer oroligt, men ändå uthärdligt. Att ha gått från att sova helnätter till att vakna 2 ggr per natt är väl inte så mycket att säga nåt om. Men sista två veckorna alltså! Jag skämtar inte om jag säger att hon vaknar 10-20 ggr per natt! Då står hon gråtandes på alla fyra i sängen och gungar fram och tillbaka. Oftast räcker det att bädda om henne, men inatt valde hon att dessutom vara vaken i 2,5 timma. Jag är allt annat än människa och vill bara säga simsalabim och så är allt bra igen. 

Sånna här gånger saknar jag min mamma mer än nånsin. Min telefon kommer aldrig ringa och hon kommer aldrig säga "kom hit med henne så tar vi henne inatt".

/B

Snart är det dags!!

Kanske inte ska erkänna detta... men.... jag smålängtar lite tills kl slår 22.00 och det är dags för premiären av Paradise Hotel!

Har laddat upp med lite glass :)

Njuter för tillfället av en skön ensam hemmakväll då karln jobbar och bor i Umeå, håller dock tummarna för att han är hemma tills på onsdagkväll, livet som ensamstående förälder är inte lika lätt som om man är två!! :/

/Regina

Dagen efter kvällen före

Det vart ju som sagt halvtidsfirande av det vita halvåret igår!

Fest hemma hos oss, riktigt kul!!
Singstaret gick varmt... allt för länge sedan!
Utgången var för en gångs skull riktigt trevlig den med!
Så sammanfattningsvis en riktigt lyckad kväll/natt!

Morgonen började bra också, inte bakis... tjohoo!!!

Men att kliva upp och se hur det såg ut hemma var inte i närheten av lika trevligt :/ Men nu är allt ihopplockat iallafall!

Nu ska det njutas av att det är söndag :)

/R




Dags att ge sig

Det är med sorg i hjärtat jag måste inse fakta och erkänna för mig själv att Kevin inte håller i Idol längre :/

Nu hoppas jag dock att det blir Jens som tar hem hela tävlingen, de andra går inte alls hem hos mig!

/R




woop woop

Gick fortare än vanligt till att det blev helg! På väg mot jobbet för att göra bort den sista natten innan det är dags för lite ledighet!
En till trevlig helg står på schemat, överraskningsmiddag på storm och lite utbyte av tjänster imorgon :P

Sen på lördag tror jag att jag kanske ska fira halvtid för mitt "sober for the rest of the year" med lite vin :D Känner mig nästan värd det :D Sen ska jag fortsätta på den vita vägen resten av 2013!

/Regina

131113

Idag har jag stört mig extra mycket på två saker.

1. När folk säger "GÅR du hockey/fotboll/innebandy?". Nä, man går inte sånt! Balett går man, hockey SPELAR man.
2. När man pratar om ett lag man inte spelar i (vi tar Skellefteå AIK som ett praktexempel) och säger "VI vann idag". Nä, NI vann inte! DOM vann!  NI har inte vunnit ett SM-guld, AIK vann det!

Så, då hade vi fått det ur världen :)

Annars då? Jotack. Inte en lugn stund på Stormstigen. Det kryps, klättras och sovs dåligt här. Det är mycket som händer i den lilla kroppen och till och med jag får ju växtvärk av att bara titta på henne. Och jag då, tjejen som alltid kommer i andra hand nuförtiden, jodå, det är bra med mig med. Jag har borstat håret idag! Jag har även gjort en mindmap över karaktärerna i Bron så att jag ska få en tydligare bild över vem som har det största motivet att vara storboven i dramat. Det går sådär. 

Snart helg igen. Helg kommer alltid vara bäst, även fast man är ledig jämt! 

Puss/B



Ännu mindre vis

Har spenderat min måndagseftermiddag på ett operationsbord på lassa där en tandläkare gjort mig aningens mindre vis genom att operera min vågrätt växande enorma visdomstand. I en timma kapades, slets och borrades det för att få lös aset. Jag mumlade tillslut fram ett "snart får ni nog ta sugklockan" men just då slet hon ut den. Efter en halvsidesförlamad eftermiddag och kväll så har nu känseln återfunnit sig. Nu inväntar jag den, enligt tandläkaren, förväntade svullnaden och blånaden i fejset, men jag tänker att den kan matcha min babylugg, förlåt, min frontala babypage (för den ÄR enorm). 

Ska knapra i mig mina Citodon och entra sängen. Har längtat efter den sen 04.55 i morse. 

/B

Måndag igen...

Helgen har passerat och den har varit precis så lugn och skön som jag behövde då en skitförkylning tog över min kropp förra veckan!

Men igår så fick jag mig ut, vart en shoppingrunda till Ikea, innebandytittande i Luleå och sen farsdagsfirande för Robban!

Men nu är det måndag igen och man är inne i arbetshjulet igen :/
Ge mig fredag igen tack! :)

//Regina



En omtvistad omflyttning

Mannen i huset är uppgiven, men själv känner jag mig väldigt tillfreds med nya möbleringen i vardagsrummet. Har "vänt på steken" och bytt plats på soffa och tv. Tycker att det blev massor mer mysigt, men Huss suckar högt. Vi har fått kabelproblem förstår ni. Alla våra kablar (parabol, internet osv) är dragna uppe på vinden och kommer fram där tvn stod förut. I och med mitt påhitt så måste vi (läs: nån kunnig) dra om kablaget för att tvn ska funka. Haha, Huss är inte helt overwhelmed över min uppfinningsrikedom ;) Så sammanfattningsvis: ommöblerat men tv-löst på Stormstigen. 


/B


..och när man talar om trollen..

..så stiger nästa psykfall in och kapar en buss och mördar alla ombord. Dags att flytta till en fjällkåta i väglöst land..

/B

Psykfall hit och psykfall dit

Jag känner mig rätt så trygg i lilla Skellefteå, men det känns verkligen som att det inte är länge kvar tills man kommer känna sig otrygg här också. 

I Linköping har två personer blivit nerslagna & mördade av ett psykfall som gått bananas med ett järnrör. Jag blir så fruktansvärt uppgiven och upprörd över att det finns så fantaaastiskt många lössläppta psykiskt sjuka människor som någonstans fallit mellan någon stol, ännu en som inte sökt vård, fått rätt vård, medicinering eller whatever.  

Det hela slutar med att någon oskyldig människa sedan får sätta livet till. Psykvården behöver verkligen ses över!!!

/B

Wihoo!!!

Varje kväll när jag ska ladda min telefon så blir jag lika irriterad varje gång på att sladdarna är så korta så när man väl lagt den på laddning så räcker den inte till sängen så man kan använda den!!

Men då idag var Robban gullig och gav mig en liten present :) 
En alldeles egen, inbyggd laddare i mitt sängbord! 
Helt perfekt :) 

Inga mer av dessa ilandsbekymmer :)

/Regina

Alla helgons dag

En dag då vi firar de helgonförklarade inom den kristna tron!
Eller för den vanliga svenssonsvensson en helg då vi tänder ljus på graven/gravarna hos de nära och kära som inte finns kvar bland oss!

Har iafton varit till pappas grav, stämningen som blir av alla ljus är verkligen magisk!

Tänk om det kunde vara så jämt under dessa mörka månader!

/Regina




Hej november

Årets mörkaste månad har nu gjort entré. Bara en månad kvar tills man får adventspyssla & poppa julmusik från 7-22. Vi startar denna månad med en mysig middag hos grannarna. Tyra har dagen till ära börjat krypa! Vad hände med vårt spädbarn? :O

Idag tittade jag bort i två sekunder, då försöker lillungen ställa sig mot vardagsrumsbordet. Hon har ju inget hov och sånt kan hon ju gärna få vänta med ett tag till.

Nu vankas en tippenhelg. Lovely!

/B

RSS 2.0