Toafobi

Alltså allmänna toaletter må ju vara bland det vidrigaste som finns!?

Jag går alltid in i en toalett där dörren är öppen så att jag kan gå in och hämta en bit papper för att stänga dörren efter mig, sen tar jag ett nytt för att lyfta på locket, sen en för att öppna vattenkranen, ja egentligen tar jag papper till allt och ändå så får jag rysningar, Bea har ju också nämnt att om man får en rysning så är det en själ som passerar en, det gör ju nästan det hela ännu värre, man är på en äcklig offentlig toa och man får inte ens vara där själv!!

Nä tacka vet jag min alldeles egna toa hemma!!!

/Regina

Bonde söker fru

Vad säger man.. Stolpskott finns det gott om här i världen. Några av dem har valt att söka till årets upplaga av Bonde söker fru. Hur fan resonerar man när man väljer att söka sällskap hos en bonde, men man klarar inte av att mocka för att det luktar illa och dessutom är allergiskt mot hö och djur?! Klurigt värre, haha

/B

Oh happy day

Vilken skön dag! Långpromis med en fin vän i skogen, bortbjuden på lördagsmiddag hos grannen (hur moget är inte det liksom?) och så får jag som grädde på moset detta mms när vid satt och åt middag: 
Detta föreställer då, för mindre begåvade, vår ytterdörr med en kasse hängandes på handtaget. Kassen innehöll (håll i er) fem stycken smarriga cheeseburgare från donken! Älskade Ulv! <3

Puss/B


Lchf

Har sakta men säkert börja vänja mig vid att detta med Lchf inte är en diet utan ett sätt för mig nu att leva och jag ser det inte som att jag INTE FÅR äta socker utan jag väljer att inte göra det!
Länge sen jag mått så bra som jag gör nu!!
Sen får man ju äta mat, massor av mat :)

Nu har jag två kvällar i rad bakat för att lära mig hitta nåt gottigott när suget slår till och jag lyckades med två supergoda efterrätter, kladdkaka och chokladfrosting!
Tror jag ska pröva mig på saffranscheesecake imorgon :)

/Regina
(sorry för de stora bilderna, men i appen min kan man inte välja stl) :(







Söndag, i'm in love

Och så äntligen kom söndagen som jag längtat efter sedan i söndags. Sju dagar tog det och nu är vi äntligen här igen. SVT klockan 21.00! WIHOOO!




Helgen har varit fin. Inte vädret, men annars. Som vanligt går dock tiden alldeles för fort när man har kvalitetstid med de sina. 

Nu väntar en ny vecka av mys och nya framsteg. Lillhjärtat kämpar på med att försöka krypa och sitta. Jag tittar på detta lilla mirakel och hela hjärtat fylls med värme. Hon är verkligen det finaste och underbaraste vi har, vårat stjärnbarn!



/B

Söta, rara Millan

Har under kvällen haft besök av Rigge, Regina, Alex och Millan. När dem åkt skulle jag gå på toan och byta på Tyra och möttes av denna syn, hahaha.


På skötbädden ligger alltså en docka prydligt upplagd, och dialonpuder har hon fått på snippan, haha. Puderburken vad ordentligt åtskruvad och inte det minsta spill. Lilla söta Millan. Hur söt får man vara? Två år och redan stenkoll på barnaskötande! :)

/B

Lördagsmys

Bebisen sover sött, pappan är på party med grabbarna och mamman ligger iförd mjukisar i soffan och trycker ranchchips som om det inte fanns någon morgondag. Men en ny morgondag kommer förhoppningsvis, och då är det vintertid. Ännu mörkare kvällar. Ännu större konsumtion av värmeljus.
 
Kram/B

Lördag

Morgonträning, shopping på stan, gomiddag på stormtrail och nu är sminket borttvättat, mjukisarna på, ljusen är tända och jag och Alex myser i soffan och ser kultfilmen Point Break!

Kunde ha det sämre!!:)

/Regina




Då var vi här igen!!

Det är fredag och veckans arbete bortgjort!
Lediga helger ligger mig varmt om hjärtat :D

Helgen kommer endast bestå av en massa mys!!
Har halverst tänkt utöka "sober oktober" till "sober for the rest of the year" !

Länge kvar, men bra med mål iallafall :D

Först på myshelgsschemat är Innebandy och en dejt för dessa prinsessor ♥

/Regina




24 oktober

Sex år har gått. Det är så mycket du har missat Mamma. Du har blivit mormor, din dotter har köpt hus, gift sig, pluggat, tagit examen och börjat på nytt jobb. Du har fattats oss på sex julaftnar och kommer snart missa ännu en. Jag hade verkligen velat att du skulle ha fått uppleva allt detta, men istället hoppas jag att du tar hand om Foppa där uppe. 

Jag saknar dig, mamma!

Tillbakablick..

Vi har kommit fram till att det är dags för oss att framkalla kort, vilket vi inte gjort på typ sju år, så jag sitter i skrivande stund och tittar igenom massa bilder. Landar i en hög av underbara gamla godingar. Kolla bara in dessa...
 
 

 
 Tyras kusin Hilda på alla dessa tre kort. Galet lika varandra om ni frågar mig, 2006 är dem tagna.
 
  Jag och en trött Alex någon gång under 2005.
 
Skandalrubriker under 2006.. haha
 
En balkongfest på gruvgatan 2006!
 
Olles 2007, heh
 
Singstarsferre i oktober 2007. Kvällen då Challan och John fell in lööööv ;)
 
Julgalan, även detta 2007.
 
Denna bild är så jävla antik att jag inte ens minns datumet. Men 2005 tror jag ;)
 
En av alla extremt sköna dagar på Ibiza, juni 2009
 
På väg med tåg till Göteborg, våren -08
 
Extremt frescha tjejer på samma resa.
 
Året efter, på väg till samma destination som ovan, nu i specialstripad minibuss.
 
Hem kom vi, och jag med denna vackra souvernir
 
Premiär på lanternan, 2007.
 
Festivalförfest hos mig, 2007
 
Festivalförfest hos mig året efter, dvs 2008. 
 
Och så festivalförferre hos mig då, fast 2009!
 
2010, gissa vad, det är festivalförfest.
 
Och nu orkar jag inte lägga ut mer bilder! Men jag hoppas att ni får skratta litegrann iallafall.
 
/B
 
 

Nykter alkoholist

Har klarat mig i två månader utan FB nu och det känns så underbart!!
Visst, har haft en tanke ikväll på att skicka ut ett massmeddelande om en grej, men vet ni vad?! Det går ju faktiskt ringa!

Sen så är jag så fruktansvärt glad över att slippa läsa allas inlägg över AIKs match ikväll, för jag gissar att alla vart tvungen att gå ut på FB efter 7 min och påpeka att det faktiskt står 0-3!!!

För det är ju faktiskt INGEN annan i stan som ser matchen!?!! :D

//Regina

Hard work work

Igår eftermiddag ringde dem från jobbet och hade panik över att ingen kunde jobba kväll, så jag fick dra på mig landstingsstassen och beta av några timmar på 6:an. Verkligen världens bästa avdelning! Jag trivs så sjukt bra! Vi fick en ruschig kväll med överbeläggningar och hög vårdtyngd, men vi rodde det i land tillslut :) Ikväll hittar ni mig på samma ställe. Det är som skönt att gå ut och bara gästspela litegrann, för att sedan få gå hem på mammaledigt och njuta igen. 

/B

Våran kära lilla kissemisse!

Blev helt förstörd nu på morgonen då jag hör ett jävla liv på altanen, hon har tagit ihjäl en stackars pippi!!

Vem ska ta hand om den lilla? Inte jag iallafall!
Usch å fy!!
Kan man göra katter omordiska? :)

/Regina




Bron

Kan någon bara ge mig nästa söndag typ NU? Har just sett femte avsnittet av Bron och jag dör snart spänningsdöden! 

Förra säsongen av denna gudomligt bästa serie var helt magiskt bra. Säsong två började sådär, men nu har det tagit sig ordeeentligt och jag är typ mörkrädd!

(Svar ja. Jag har just kollat med Huss och det går inte ladda hem fler avsnitt. Satan vad jag hade laddat på då, mina vänner!)

/B

Alltså Ove Sundberg

Kan man annat än ogilla människan? :)

/Regina

Härliga helg!

Har idag varit på ett fint och supertrevligt dop för Sixten Blixten!
Skönsång till "Välkommen till jorden" gjorde att tårarna började frodas i ögonvrån, en sån otroligt fin låt, en låt som jag förövrigt själv har haft på båda barnens dop!
Kärlek...

Nu blir det att åka i väg mot Hemmakväll för att hyra Baksmällan 3 och sen inta soffan!

Känns som en helt perfekt lördagskväll!

/Regina

En tur till förorten

Vi är just hemkomna från en riktigt lyckad resa till Umeyo. Matchen vanns med övertygande 4-1 och jag handlade som förväntat upp halva lagerhaus. Jag upptäckte just som vi lämnat Skell att jag glömt min börs hemma, så att dessutom få gå lös med Huss plånka gjorde inte saken sämre ;)

McFeasten var dessutom precis lika god som jag minns den och i min väska ligger de obligatoriskt medföljande cheesearna och väntar på att det ska bli kvällsfika. 

Tack för idag!

/B





Fredag

Alltså, det är ju inte så att man gråter floder över att vara mammaledig när det bjuds på sånt underbart väder som det gör just nu! 

Tyra sover sött i vagnen på altanen och nu ska jag dra en svängom med snabeldraken och skurmoppen. Här ska bli fredagsfint! Imorgon drar vi till Umeå och jag har givetvis en baktanke. När jag dumpat av Huss på matchsamlingen åker jag ju såklart raka spåret till lagerhaus och sen ska jag äta tio Mcfeastmenyer! Wiiiiii!

/B

131017

Inatt drömde jag de bästa av drömmar. Foppa återuppstod efter att ha varit död i en vecka (!!!) och Kaninkokerskan packade ihop sina tujor och flyttade. Vilken lycka! Jag blev lite besviken när jag vaknade och insåg att det var en dröm men hoppas stenhårt på att den sistnämnda drömmen åtminstone är en sanndröm som går i uppfyllelse väldigt snart! ;)

Annars då? Jotack, har inlett
Projekt vänja-av-Tyra-nappen-nattetid då hon senaste veckorna gnytt och gråtit i sömnen så fort hon tappat tutten. Ett lyxproblem kan tyckas, men jag började bli lite less på att måsta plugga in den ett x antal ggr/natt nu så nu gör vi ett försök att vara helt utan. Då det bara gått 1,5 h sen hon la sig så är det hittills svårutvärderat, men hon somnade utan några större protester så vi får väl se om jag är en zoombie imorgon efter en stridig natt.

Imorgon kommer pappa & Sara hit på middag och Huss får äntligen helg! Älskade fredag!

/





/B


Lycklig

Sitter med det löjligaste leendet här på jobbet!
Lapphandskarna dinglar ner och marken är helt vit!

Tiden framöver här är lätt årets mysigaste!
Längtar sååå efter att få julpynta och julbaka!

Ge mig december nu :)

/Regina

Att trimma en häck

Nu är det ju tyvärr inte min otrimmade häck vi snackar om, utan den som brer ut sina feta löv och grenar över halva Stormstigen. Idag har den fått sig en rejäl omgång med häcksaxen! Det tog jädrart hela dan att få den till typ tre gånger mindre size, och än är jag inte helt nöjd. Den måste finputsas en svängom till innan jag kan lägga undan häcksaxen för vintervila!  Och underbara Tyra satt i sin vagn och var nöjd så mamman kunde jobba. Kärleksbarn!!





/B

Söndag

Helgen har passerat och snabbt gick den. Som vanligt. Vi har spenderat helgen i Malå tillsammans med min tillfälligt invalidiserade svärmor och den rullstolssympatiserade svärfadern som nu insett hur bortskämd han blivit efter typ 50 år tillsammans. Vi har försökt hjälpa dem så gott vi kunnat med diverse praktiska grejer och Tyra har charmat alla och varit så fin och snäll hela helgen. Älskade hjärtebarn!

Mörkret ligger nu tungt utanför fönsterna. I kaminen sprakar brasan och jag ska entra sängen väldigt snart. Ute lyser ljuset på Foppas plats och vi saknar honom hela tiden. Han kommer till mig i drömmarna och berättar med basröst (!) att han mår bra och att han tycker att vi skulle köpa en valp, men vi gör en Hasse och avvaktar.

Puss/B




Torsdag

Har haft en riktigt fin dag. Massa surr över fina Karins hembakta limpa, mysbesök av pappa, en titt-in av Emelie och Affe. Lite klädshopping på kvällskvisten, och nu har jag just avslutat ett storkok med kycklinggryta till Myran. 

Saknaden efter Foppa börjar bli mer och mer uthärdlig, men ibland slår det faktum att han är borta för alltid, ner som ett blixtnedslag i hjärtat. Igår plockade vi bort hans saker och bar upp dem på vinden. Det enda vi behöll här nere var hans mjukis-isbjörn. Vi la den längst ner i Tyras säng och när jag vaknade i morse hade hon vänt sig i sängen och låg och höll om den. Hjärtat smälte! Vi saknar honom så sjukt mycket men är så ofantligt lyckligt lottade som har vår älskade lilla pruttängel som förgyller vårt liv. Lilla underbara solstrålen <3



/B


Ogoogel-bar

Livet utan facebook är underbart. Känns så jäkla skönt att slippa den energitjuven! Det har till och med gått så bra med min avvänjning att det börjat slå mig att man kanske skulle ha plockat bort Instagram också... 

Jag hade verkligen lovat mig själv att hålla vänkretsen på instagram småskalig och intim, bara de närmsta vännerna som känner mig såpass bra att de inte behöver gnälla över att jag bara lägger ut bebisbilder. Likafullt sitter man med vissa följare som aldrig ens skulle säga hej till en på stan samt med ett ständigt tickande dåligt samvete över att man "inte följer någon tillbaks" and so on. Jag kan liksom inte förstå att folk som inte känner en, ens har ett intresse av att se vad jag har för mig? Dessutom går det ju inte ens plocka bort folk som man i vaga ögonblick godkänt! Jaja, det här beslutet tåls verkligen att tänkas på. Fortsätter det på den inslagna linjen så är jag snart ungoogable ;)

/B

Tisdag

Dagarna går. Livet fortskrider. Jag är tacksam över att jag får vara med, men samtidigt så ledsen över livets alla prövningar. Idag känner jag mig rätt låg, och det tillåter jag mig själv att vara. Det sköljer över mig då och då; det faktum att livet har förändrats än en gång utan att jag gett tillåtelse tills det. Och det finns bara en sak att göra för att jag ska gå vidare - gråta, acceptera och älska dem jag har kvar ännu mer. 

Det kommer aldrig någonsin, vad som än händer, tjäna något till att bli bitter på livet, göra sig själv till offer och tycka synd om sig själv. Inget blir bättre av det, snarare tvärtom. Det tycker jag både en och annan därute ta fasta på.

/B



Hos doktorn

Det blev en akuttid för Alex hos kirurgen som fick inleda denna morgon!
Inget allvarligt, men saker som fastnat i kroppen som någon måste skära ut är obehagligt, hur än liten saken må va!

/Regina



Lyxfrukost

Är det nåt man saknar när man äter LCHF är det faktiskt bröd!
Men igår hittade jag ett recept som var så sjukt gott och man har nybakat varmt bröd på 4 minuter!
Kan inte bli bättre :)


Måndagar

Måndagar är väl en ganska bra dag att börja med nåt nytt, hur många av er har inte tänkt -"Jamen på måndag, då ska jag jävlart börja mitt nya liv, då ska jag äta nyttigt och träna som aldrig förr"  Eller nåt liknande i alla fall!?!?
 
Nu är det inte just den delen jag tänker på utan jag ska ta denna måndag i akt och börja lära mig att säga -Nej!
Eller Nej tack! :)
Jag är så sjukt duktig?! på att ta på mig saker och göra saker som jag absolut inte har tid med!
Jag vill iofs kanske göra alla dessa saker, men i slutändan så stressar man ihjäl sig och mår dåligt över att man måste prioritera bort/hinna andra saker.
Så från och med idag, ska jag lägga fokus på barnen, Robban och faktiskt mig själv, jag ska försöka att inte planera in något alls denna vecka.
Iofs med en vecka som innehåller 4 innebandyträningar, föräldramöte, ledarutbildning, ledarmöte och givetvis 40 timmars arbete så finns ingen tid över, men just detta att inte planera in en enda liten grej till gör att man slipper stressa sönder.
 
Så det är vad jag ska försöka klara av vecka 41! 
 
//Regina

Vila i frid, part II

Det har varit mycket sorg och olycka denna vecka. Först det som hände våran pluttvovve, sedan blev svärmor övercyklad av ett psykfall (ja, faktiskt bokstavligt talat ett riktigt!) på stan och fick en fraktur i knät varpå hon opererades i 4 timmar igår, och så igårkväll hölls begavningen efter Skellefteå IBK's damlag som lagt ner och gått i graven. Det sistnämnda var, trots benämningen "begravningsfesten", en sjuuukt trevlig tillställning som jag behövde mer än någonsin. Tänk att man har så många fina människor runtom sig! 

Men NU bestämmer jag att det får vara slut på tragik och elände! Jag för så ont i hjärtat och blir riktigt ledsen då folk säger att "hemska saker som händer är MENINGEN". Ingen tragedi över.huvud.taget kan vara MENINGEN?!  Att det är tillfälligheter kan jag köpa, men om hemska saker är meningen, vad har man då gjort för elände för att förtjäna det? 

/B




Vila i frid

Nu är jag less på att påminnas om att livet är skört. Jag vet det redan vid det här laget. 

Igår kväll slets vårt lurviga lilla hjärta, Foppa, ifrån oss. Han blev överkörd av en bil här ute på gatan när han busade med grannens hund. Han dog ögonblickligen och slapp visserligen lida, men just nu är det en rätt liten tröst. Vi satt länge på uppfarten med honom liggandes i mitt knä, utan att kunna ta in vad som hänt. Allt är som en enda stor mardröm som aldrig tar slut. 
 
Jag är ändå så glad och tacksam över att Foppa fick ha ett lyckligt liv hos oss och att han fick dö lyckligt busandes, men det gör så ont i mig att han inte fick vara kvar hos oss. 

Vart man än gick hade man honom i hasorna och nu är det helt plötsligt tomt här. Och tyst. Inga små tassar mot parkettgolvet. Ingen som voffar i sömnen. Ingen som gräver efter mat vid matskålen. Ingen som stirrar ut en när man äter. Ingen som är helt överlycklig när man kommer hem efter att ha varit borta i fem minuter. Ingen som knuffar i en på morgonsidan och vill lägga sig under ens täcke. Ingen som ligger tätt intill en i soffan på kvällarna. Jag tittar hela tiden mot de platser där han brukade ligga i förhoppningen att jag ska se honom där. Men det är ingen där.. Han ligger istället i sin grav med sin mjukisvovve och snuttar. Vi saknar honom så mycket att det värker i hela hjärtat!

Vi älskar dig, lillgrisen! 


/B



20-årsmiddag!

Idag blir Clas hela 20 år, det firades med mat på Tatung!

Där lyckades servitrisen hälla ut en stor dricka över ryggen min, jackan hängde på stolen vilket gjorde att fiskar skulle kunna överleva i fickorna :)

Även Carros jacka vart rätt dränkt!
Sen satt vi där och tänkte att -"nu får dom fan bjuda på maten"
Men eftersom man inte riktigt har så het bitchfaktor när det gäller sånna här saker så nöjde vi oss med erbjudandet med efterrätt!

Fast jag kan väl känns såhär i efterhand att det är snålt när man får sitta blöt och äta när man är på restaurang plus att vinterjackan var dränkt!

Men maten var iallafall god :)
/Regina




RSS 2.0