Mmm..

Kvällens goda!!!
Smörkolaglass med chokladsås!
Dessutom endast 6.5 g kolhydrater!

/Regina





Gråa söndag

Dagen bjuder på grått och trist väder. Skönt dock att slippa regnet, så det blev en lång och skön promenad med mina småhjärtan på morgonen. Eller morgon och morgon. Efter Tyra ätit sin välling kl 07.00 valde hon (och jag var inte sen på att hänga på) att somna om tätt intill mig och vi sov till 11.08!!! Nåt så KOPIÖST skönt! Kan inte minnas när jag sov så länge sist. Men det är då minst ett halvår sen ;)

Nu laddar vi batterierna för denna veckas upplaga av babysim. Tyra har inte lärt sig crawla än. Börjar vara nervös att hon är lite sen i utveckligen, hehe. Kvällen ska spenderas i hemmets trygga vrå med en FET karrapåse. Min sugardaddy lämnade ju trots allt hela sin kvarlåtenskap till mig innan han åkte på bandyturné i fredags så att jag skulle kunna leva livets glansdagar i helgen.



Puss&hej /B

Myslördag

Har just vaknat och nu är det dags att bege sig till affären för att inhandla middagen som jag ska bjuda några nära och kära på :)
Kommer bli suuuupergott!!

Sen blir det att ladda för ett 15-timmarspass på jobbet!
Lite mindre kul men det hör ju som livet till att jobba!! :)

/Regina

Glasögonorm

Gick till optikern för en koll om jag skulle ta ut ett par terminalglasögon och när hon kollade min syn konstaterade hon att det var illa :/
Behöver visst glasögon dygnet runt och hade dessutom så trötta ögon att hon inte kunde göra en rättvis synkoll så hon hämtade ett par glasögon från lagret och sa att jag skulle ha dessa hela dagarna i två veckor och sen komma tillbaka för en synkoll igen!

Vet inte riktigt vad jag riktigt känner inför detta, dyrt är det ju och så ska man ju lyckas hitta ett par bågar som man faktiskt kan känna sig fin i!!

Men det positiva är ju att jag faktiskt känner att mina ögon inte är så ansträngda och att jag helt plötsligt ser livet från en helt annan sida :)

/Regina




Snart helg

Helgen närmar sig med stormsteg. Dock känns det ju som att jag har helg varje dag, så någon större skillnad kan jag ju inte påstå att det är. Huss åker bort heeeela helgen och det känns nåt så kopiöst tråkigt, men jag och myran får försöka komma på något värt att sysselsätta oss med. 

Annars då? Jotack, jag har inte insett hur mycket höst det faktiskt är förrän ikväll. Kylan biter i märgen och det var mörkt när klockan hade slagit 19.00. Jag dör deppardöden och förbrukar ett packe värmeljus från ikea varje kväll. Kommer bli en dyr höst och vinter känner jag..

/B

Soffläge är det bästa läget

Huset är städat, den hemmagjorda planksteken är intagen och jag har sjunkit ner i soffan framför tv:n. Här ska jag spendera hela min kväll, gubbsovandes, framför Bonde söker fru!

/B


DIY

D.I.Y. Det där nya märket alla snackar om, nivet. Trodde till så sent om igår att detta var ännu ett svindyrt inredningsmärke som folk "bara måååste ha", tills jag startade igång min blonda hjärna..

Surfat runt på instagram ikväll och besökt massor av användare som fotar sina hem, sina kuddar, sina tavlor och sina snordyra designgrejor. Jag inspireras och fascineras. Mest fascineras jag över hur fan folk har råd att köpa ett kuddfodral för tusen spänn, eller hur man överhuvudtaget VILL köpa svindyra kuddfodral som dem gubbsover på en vecka och sedan blir less. Men det är klart, dem lever kanske inte på mammalön från försäkringskassan heller ;)

Försöker hitta inspiration till Tyras soon to be room. Går väl typ sådär. Orkar inte med ett knallrosa rum med nallebjörnar! Ramlade över en tapet som är så grymt snygg, så just nu står den etta på min lista, men jag ska nog hinna ändra mig både en och fem gånger innan allt är klart ;)

/B


Man kan få magont för mindre

Jag är född med att besitta världens bästa luktsinne. Skulle utan problem kunna nosa mig till det mesta, på gott och på ont.. Paniken från hell spred sig därför i mig när jag för någon dag sedan började känna en unken lukt i det som ska komma att bli Tyras rum. Har känt den till och från ett tag, men efter bortplockandet av golvlister (då vi ska börja renovera) tyckte jag att lukten blev allt mer påtaglig. Huss kände givetvis inte mycket alls.

Som det nötskal jag är så började jag givetvis googla internet runt för att höra historier om folk med liknande problem. Tror ni jag blev lugnad? Svar: NEJ! Överallt skanderade rubrikerna; "FUKTSKADA!!!", "MÖGLADE REGLAR", "BETONGPLATTA PÅ MARK - HUSÄGARENS VÄRSTA MARDRÖM", "VENTILERADE GOLV - 300 000:-". Hej baberiba!

I bakhuvudet hade jag den överlåtelsebesiktning som gjordes för ett år sedan med väldigt låga fuktvärden som resultat och vetskapen om att herr Wikman, som byggde huset 1976, faktiskt var smart nog och lägga fuktspärr under betongplattan, för det var det lååååågt ifrån alla som gjorde!

I afton rev vi upp golvet och tog upp spånplattan under som leder ner till isolering och reglar, och döm om vår lycka då allt där nere är snustorrt. Inte en tillstymmelse till fukt, och allt luktade torrt och fint. Nu blir det istället att installera mer tilluft till våran mekaniska frånluftsventilation, en betyyyydligt mindre kostsam historia!

Ibland tror jag faktiskt att han finns, han däruppe!

/B


Fitness 24 Seven

Har tänk införskaffa ett gymkort och eftersom dom har bäst öppettider och är billigast så kör jag på ovan nämnda gym!!
Ingen som vill hänga på??
Eller tränar nån av er redan där?

/Regina

Bad hair day everyday

Är så galet less att tappa hår! Efter en dusch ligger det en hög vid avloppet som lätt skulle kunna misstas för en tappad tupé. Är så galet less att dag ut och dag in se ut som ett åkerspöke! Jag är även så galet less på att inte kunna göra ett skit med det pga den äckligaste jäkla babyluggen ever. Jag undviker att ens titta mig i spegeln då jag bara vet att jag blir ledsen över att se det totala förfallet. Det är sjukt jobbigt att aldrig känna sig riktigt fin..

Blä!

/B








Härliga chaufförer!

För det mesta spelar det ingen som helst roll hur bra chaufför man är, eller tror man är, då det finns miljarders stolpskott till förare därute på vägarna.

Idag, påväg till andra änden av stan, hamnade vi bakom en grå Volvo V40 som framfördes i en så hög hastighet som 30 km/h där det var 70. Under de tre kilometer vi 'följdes' höll samma bil på att frontalkrocka kanske 6-7 ggr då föraren tog begreppet "slicka mittlinjen" till helt nya höjder. I rondellen vid E4 norr höll vi på bli prejade av samma stjärna, om Huss inte hunnit pallnita och väja. Detta var bara några av de incidenter som inträffade.

Av ren nyfikenhet kollade jag upp ägaren. Bilen framfördes av en 87-årig dam som till Co-driver hade sin 91-årige man. Håll i er nu - paret var hemmahörande i Norsjö!

Man kan ju bli mörkrädd för mindre! Har dem inga anhöriga som kan sälja bilen när dem nu uppenbarligen inte har insikten att inse att de inte klarar av att framföra ett fordon!? Att ha stenåldersmänniskor efter vägarna är lika farligt som att svepa en kvarting renat och sätta sig bakom ratten!

Det är mer tur än skicklighet att ingen olycka hann inträffa. Fast det är väl ett halvår kvar innan dem är hemma i Norsjö igen så än är väl inte faran över är jag rädd..

/B


Planer smids

Planer och överraskningar smids inför den stora begravningsfesten med laget om några helger. Jag är så taggad att jag håller på att tappa tänderna!

Det känns dock så sjukt trist att laget inte kommer att finnas mer. Att allt är över. En era som går i graven. Men det ska bli fantastiskt kul att träffas på detta storbaluns och ta avsked av en älskad klubb! Inget ont som inte för något gott med sig var det visst någon som sa någon gång!

/B


Spöknatta -13

Tänka sig att det kan vara så fantastisk kul att åka och övernatta i ett ödsligt torp i skogen?! :) Vi blir för varje år färre och färre som åker och för er som inte vet, så grundar det sig i det faktum att vi är färre och färre personer som kommer tillbaka hem från dessa övernattningar.

Denna tur gick till ett hus rätt nära stan, utan el och vatten. Vi grillade korv och pinnbröd, berättade hemska historier, körde Fridas paranormal-screening, inspekterade den ödsliga vinden på huset, såg skräckfilm och hade det mysigt. Dock har jag inte, på väldigt länge, sovit så gott som jag gjorde inatt, haha. Rena spa-resan! ;)

Det var nästan kusligare i fredags då vi kl 21.30 åkte till en by utanför stan för att reka inför lördagsövernattningen. Vi hade från säkra källor fått uppgifter om ett litet soldattorp där det VERKLIGEN skulle spöka. Hur sjuka är man inte när man parkerar bilen mitt ute i ingenstans och traskar rätt in i skogen med en liten ficklampa för att söka efter spökhus? Haha. Dock hittade vi bara den glänta där huset skulle finnas, men inget hus, bara bråte och skrot som vittnade om att det rivits. Det andra tipset vi fick om ett hus i närheten vågade vi inte besöka då det användes som sommarstuga.

Ser redan fram emot nästa år, då hoppas jag vi vet vem som äger den stugan ;)

/B


Spöknatta

Dags för årets hemskaste natt :)





Men kul kommer vi att ha.... tror vi!!

/RnB

Nostalgi

Hittade en gammal norran från 1991 när jag var hos mor idag!
Älskar att TV-bilagan bestod av 4 kanaler, måste ju även tillägga att vi just fått trran och fyran, under mina första 9 år så fanns bara Kanal 1 och Kanal 2, eller hette det TV2 kanske???

Men även om kanalerna var få så var utbudet så mycket bättre!! :)

/Regina




Höst

Det ligger en surdimma över stan. Jag kastas 25 år tillbaka i tiden och minns höstarna och älgjakterna i stugan. Jag minns doften av surt och dyngblött gräs, doften av blöt jord, doften av min regnjacka. Det är med en liten klump i magen som jag nu inser att det är höst på riktigt. Man kan dock inte göra något åt det, så då återstår bara att göra det bästa av situationen! :)

/B


Höstfin

Sitter och ser på när Alex blir höstfin och jag måste erkänna att jag blir rätt sugen på göra håret lite kortare och lite finare!
Tror det blir att boka en tid inom kort! :)

/Regina




Lördagsmys

Har spenderat denna lördag i Umeå med trevligt sällskap, innebandy och lite shopping!

Nu har barnen just somnat och jag ska bädda ner mig i soffan och bara ha en lugn och skön hemmakväll!
Njuter av tillvaron


/Regina

Sep. 06, 2013

Ibland blir jag nästan frustrerad över hur snabbt tiden går. Man hinner aldrig riktigt njuta för tiden springer iväg. Jag förstår hur alla föräldrar därute känner sig när de tittar på sina nu fullvuxna barn och tänker; "vad fan hände"?! Och det gäller inte bara det. Man hinner ju aldrig få saker och ting gjorda för att dygnet har för få timmar. Eller så är man för oeffektiv helt enkel..

Förrådet har börjat ta form. Nu saknas "bara" inredning av alla dess slag. Fokus kommer ligga på förvaring. Massa förvaring! Men också på att få till en snygg arbetsplats. Huss är dock "hjärnan" därute då det faktiskt är hans mancave som växer fram. Nu ska jag bara se till att "förråds"-doften därute ger vika litegrann, men med lite mer värme och mycket städ så ska det nog lösa sig ;)

/B


Det är fredag.... tjohoo!!

Just anlänt på jobbet, tog sjukt nog en kopp kaffe, ännu ett tecken på att man börjar komma upp i åren!?! :)

Men det är fredag och jag har ett stort leende på läpparna efter igår då vi bestämde oss för att bli husvagnsägare!!
Så nu ska vi bara hitta våra n drömvagn!

/Regina




Sep. 04, 2013

Jag känner mig trött, slutkörd, lättirriterad och allmänt ur fas. Tyra är förkyld och gnäller från morgon till kväll. Huss jobbar, tränar och arbetar i förrådet. På to-do-listan har vi miljarders projekt till som vi aldrig hinner göra. Idag är det inte mycket som är kul..

/B


RSS 2.0