Härliga chaufförer!

För det mesta spelar det ingen som helst roll hur bra chaufför man är, eller tror man är, då det finns miljarders stolpskott till förare därute på vägarna.

Idag, påväg till andra änden av stan, hamnade vi bakom en grå Volvo V40 som framfördes i en så hög hastighet som 30 km/h där det var 70. Under de tre kilometer vi 'följdes' höll samma bil på att frontalkrocka kanske 6-7 ggr då föraren tog begreppet "slicka mittlinjen" till helt nya höjder. I rondellen vid E4 norr höll vi på bli prejade av samma stjärna, om Huss inte hunnit pallnita och väja. Detta var bara några av de incidenter som inträffade.

Av ren nyfikenhet kollade jag upp ägaren. Bilen framfördes av en 87-årig dam som till Co-driver hade sin 91-årige man. Håll i er nu - paret var hemmahörande i Norsjö!

Man kan ju bli mörkrädd för mindre! Har dem inga anhöriga som kan sälja bilen när dem nu uppenbarligen inte har insikten att inse att de inte klarar av att framföra ett fordon!? Att ha stenåldersmänniskor efter vägarna är lika farligt som att svepa en kvarting renat och sätta sig bakom ratten!

Det är mer tur än skicklighet att ingen olycka hann inträffa. Fast det är väl ett halvår kvar innan dem är hemma i Norsjö igen så än är väl inte faran över är jag rädd..

/B


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0